[vc_row][vc_column][vc_column_text]כשאנחנו בונים אתר, אחד הדברים החשובים שנרצה לעשות זה לקבל ממנו נתונים, ככה נבין בכל זמן נתון את התנהגות הגולשים שלנו באתר.
באיזה דפים הם ביקרו הכי הרבה, ומשך הזמן בו הם שהו בכל דף,ומאיזה מקום באינטרנט הם הגיעו לאתר שלנו,מנוע החיפוש של גוגל, רשתות חברתיות,פורומים ועוד.
נתונים אלה חשובים לנו במידה ונרצה להגדיל את התעבורה לאתר שלנו, כלי שעוזר לנו לראות את הנתונים האלה הוא – Google Analytics.
[/vc_column_text][vc_column_text]רק השם אולי נשמע מאיים לאנשים מסוימים: גוגל אנליטיקס.
זה אולי יעזור לכם לדעת כי אנליטיקה היא שם ענף המתמטיקה המוקדש לניתוח נתונים, ובדרך כלל משתמשים בו כדי להקניט דפוסים משמעותיים שניתן להשתמש בהם כדי ליצור סטטיסטיקות ולהביא תחזיות לגבי מגמות עתידיות.
עם זאת, אתם לא צריכים לדעת או לבצע שום מתמטיקה בכדי להשתמש בגוגל אנליטיקס – כל זה נעשה ברקע עבורכם.
Google Analytics – בדרך כלל מקוצר ל- GA – הוא כלי חינמי שגוגל מספקת כדי לעזור לנו להבין, לנתח ולשפר את התעבורה באתר. הוא מספק גרפים ונתונים שבהם תוכלו להשתמש בכדי לקבל מידע אודות האתר שלכם.
חשוב לציין כי רק בעלי האתר ומנהליו יכולים לראות נתוני GA, כך שאנשים זרים, מבקרים ומתחרים לא יכולים, למשל, לגשת לדף Google Analytics שלך (לפחות לא ללא אישורכם או פרטי התחברות).
אולי יעניין אתכם גם >> 25 טכניקות מדהימות שיעזרו לכם לבנות רשימות תפוצה בקלות.
[/vc_column_text][vc_column_text]
בכדי להתחיל אנחנו צריכים ליצור חשבון של גוגל אנאליטיקס עבור כל אתר שאנחנו מנהלים.
במידה ואתם לא רואים תמונה זו – לחצו כאן.
לאחר שלחצתם על הרשמה , תצטרכו ליצור לעצמכם מס׳ מזהה, ולאשר את התנאים של גוגל.
בנוסף במידה ותרצו תוכלו לאשר לקבל שירותים ומידע נוסף מגוגל.
לאחר מכן נתבקש מגוגל לבחור איזה שירות אנחנו רוצים למדוד ולנהל אחריו מעקבו.
אנחנו נבחר באינטרנט ״מדידה של נתוני אתר״
מצרף לכם כאן תמונה להמחשה – לתמונה
בצעד הבא אנחנו נצטרך להכניס את הפרטים של האתר שלנו כגון:
לאחר מכן תקבלו מגוגל קוד אותו תצטרכו להדביק בתג <HEAD> שלכם באתר.
במידה והתמונה חתוכה תוכלו לצפות בה כאן.
אולי יעניין אתכם גם >> מה זה PPC?[/vc_column_text][vc_column_text]לאחר יצירת החשבון שלכם, אתם יכולים לאפשר לאנשים אחרים לראות את דף ה- GA:
לאחר שיש לכם חשבון GA עובד, אתם יכולים להיכנס בכל עת ולקבל תמונת מצב של ביצועי האתר שלכם. להלן כמה מקומות עיקריים להתחיל:
הכרטיסייה דף הבית מציגה לוח מחוונים קצר לביצועי האתר שלכם, כולל תנועה, כמה משתמשים נמצאים באתר ברגע זה ומאיפה מגיע התנועה שלכם.
הכרטיסייה בזמן אמת עשירה במידע חשוב, במיוחד אם האתר שלכם ממוקד חדשות או מפרסם מידע בזמן. זה יראה לכם מי באתר שלכם דקה אחר דקה יחד עם אילו דפים באתר נמצאים כעת במגמה והיכן מגיע התנועה הזו.
הכרטיסייה התנהגות חיונית להבנת העמודים שמניבים ביצועים טובים (ואילו דפים מצליחים). החלק של תוכן האתר בכרטיסייה התנהגות מועדף על עורכי אתרים ומנהלי תוכן, מכיוון שהוא מציג את התעבורה של כל עמוד באתר לכל פרק זמן שתרצו לראות.
בכרטיסייה המרות תוכלו למצוא את הביצועים של מסעות פרסום עם מסחר אלקטרוני. כאן תוכלו לקבוע יעדים ולראות האם התנועה מיתרגמת להכנסות בפועל.
לגוגל יש שפע של הדרכות מקוונות ומדריכים עבור גוגל אנליטיקס.
אם ברצונכם ללמוד כיצד להשתמש בכלי זה, עליכם להתחיל עם Google Analytics Academy, שהוא אוסף של קטעי וידאו ומאמרים שמכירים לכם את כל ההיבטים באתר.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
שעות פעילות המוקד:
בימים א,-ה׳ בין השעות 10:00 בבוקר ועד 18:00 בערב.
יום ו׳ וערבי חג: מהשעה 10:00 בבוקר ועד 14:00 בצהריים.
ובמוצ״ש כשעה לאחר צאת השבת ועד השעה 22:00 בלילה.
יש לכם שאלות נוספות?, מעוניינים במידע נוסף?, שלחו לנו הודעה ונשמח לעמוד לשירותכם.